• John Updike
  «La veu de Maxwell és una de les més obertes de la ficció nord-americana però també una de les més sàvies»

  Jordi Llavina (Avui)
  «Maxwell és tan bo que és capaç de posar-se primer en la pell d’un nen de sis anys, després en la d’un de deu anys, i donar la mesura convincent del seu punt de vista»

  Gaspar Hernàndez (El Punt)
  «Assistim a les tensions subtils, a emocions i passions i dolors universals, amb precisió i sobretot amb molta contenció verbal. (...) Una gran novel·la»

  The Times
  «De la mateixa manera que les veus d’Austen, Turguénev o Tolstoi han sobreviscut al pas del temps, també sobreviurà la de Maxwell. Hi ha pocs escriptors realment grans, William Maxwell n’és un d’ells»


William Maxwell

Van venir com orenetes

Traducido por: Jordi Nopca

Per al nen de vuit anys Bunny Morison, la seva mare és una presència angelical sense la qual tot li sembla mancat de vida; per al seu germà gran, Robert, la mare és algú a qui cal protegir, sobretot ara que la grip ha començat a arrasar la petita ciutat de l’oest mitjà dels Estats Units on viuen; per al pare, James Morison, la seva dona Elizabeth és el centre d’una vida que s’enfonsaria en cas que ella no hi fos.

A través dels ulls d’aquests tres personatges, Maxwell retrata una família i la dona que n’és el pilar fonamental. Van venir com orenetes recrea amb mestratge l’ambient de la classe mitjana nord-americana de principis dels anys vint i mostra les necessitats latents d’amor i comprensió que ens acompanyen al llarg de tota la vida.

William Maxwell, un dels autors nord-americans més exquisits del segle XX i editor -a les pàgines de la mítica The New Yorker- d’escriptors de la talla de Salinger, Updike i Cheever, va enfrontar-se per primera vegada al record de la mort de la seva mare en aquesta novel·la.moderado a priori

Este foro está moderado a priori: tu contribución no aparecerá hasta haber sido validada por la administración del sitio.

 • (Para crear párrafos, deja líneas vacías.)

¿Quién eres? (opcional)
 • [Conectarse]

comentarios

 • Marina 12 sep 2011 Com es pot reflectir tant bé el que viuen i pensen tres personatges diferents (el nen petit, el fill adolescent i el pare) davant un mateix episodi vital? És una novel•la curta en la que no hi trobes a faltar res. Amb les paraules justes l’autor t’endinsa en el si d’una família americana de principis del segle XX, per conèixer els sentiments d’aquests personatges sobre la mare i esposa.

 • ISBN 9788493544874
 • Última edición Setembre 2007
 • Páginas 204
 • Idioma Catalán
 • Formato 21,5x14 cm
 • Precio15,95 €

William Maxwell

William Maxwell (1908-2000) nació en una pequeña ciudad del estado de Illinois (EE.UU.). Cuando tenía apenas diez años su madre murió de gripe, episodio que le marcará durante toda su vida. Posteriormente su padre se volvió a casar y la familia se (...)

Otros títulos de
William Maxwell
en Libros del Asteroide: