• «Roscoe se nos convierte enseguida en un malhechor simpático, de un heroísmo de segunda fila. La trama es compleja, con muchos personajes, pero Kennedy la maneja con gran oficio e ingenio literario, sin caer en tópicos políticos. (...) Si los lectores se dan cuenta, William Kennedy podría vivir una reparación literaria como la que protagonizó Robertson Davies hace unos años.»
  Jordi Puntí (El Periódico)

  «(...) per sobre el barroquisme argumental s’eleven uns personatges vigorosos, una prosa sempre elegant i uns diàlegs que bullen d’enginy (...). Conegueu en Roscoe, un cicerone agut, cínic i superlatiu per baixar a les clavagueres de la política.»
  Abel Grau (Time Out)

  «Escrita amb un elegant estil literari, amb cops d’ironia, amb agudes observacions sobre la política, l’amor, la família i la vida i amb elements d’intriga, Roscoe, negocis d’amor i guerra és una novel·la plena de múscul i d’acció, molt recomanable per a lectors exigents.»
  Lluís Vergés (Diari de Menorca)

  «William Kennedy escriu tan melòdicament sobre els rufians irlandesos de la vella Albany que aconseguiria que Philip Roth desitgés ser catòlic.»
  San Francisco Chronicle

  «Aquesta novel·la té de tot. Kennedy aconsegueix allò que qualsevol artista desitja: la fusió de substància i estil. (...) Kennedy és un escriptor amb quelcom a dir, sobre assumptes que ens afecten a tots i que reflecteix amb un talent artístic inusual.»
  Michael M. Thomas (The Washington Post)


William Kennedy

Roscoe, negocis d’amor i guerra

Traducido por: Ferran Ràfols Gesa

El dia que els Estats Units celebren la victòria sobre el Japó, Roscoe Conway decideix retirar-se de la política després d’haver regit, de manera particular i poc escrupolosa, el Partit Demòcrata d’Albany, capital de l’estat de Nova York, durant més de mig segle. Quan és a punt de fer pública la seva dimissió, rep la notícia del suïcidi del seu amic Elisha Fitzgibbon, exalcalde demòcrata d’Albany i excandidat a governador de l’estat.

La mort de Fitzgibbon desferma tota mena de rumors i Conway no tindrà altre remei que repassar els últims vint-i-cinc anys de vida per comprendre les raons que van portar el seu amic a suïcidar-se. La pèrdua prematura del seu autèntic amor, les lluites pel control del partit, les relacions amb els gàngsters irlandesos, els tripijocs electorals, el control del contraban d’alcohol i del joc, són alguns dels records que desfilen per la seva memòria i que acabaran conformant el retrat del poder polític i econòmic a Albany durant la primera meitat del segle XX.

William Kennedy (1928) és l’autor d’un extraordinari cicle novel·lístic sobre la ciutat d’Albany. Roscoe, negocis d’amor i guerra, publicada per primera vegada l’any 2002 i inèdita fins ara en català, és considerada una de les seves millors obres.moderado a priori

Este foro está moderado a priori: tu contribución no aparecerá hasta haber sido validada por la administración del sitio.

 • (Para crear párrafos, deja líneas vacías.)

¿Quién eres? (opcional)
 • [Conectarse]

comentarios

 • Libros del Asteroide 28 ago 2012

  Bon dia Pepe,

  Gràcies pel teu missatge.

  Encara no tenim data per la propera traducció al català d’un títol de W. Kennedy. De tota manera, t’informo que el 26 de novembre sortirà a la venda "La jugada maestra" de W. Kennedy. Desitgem que t’agradi!

 • Pepe Insenser 27 ago 2012 Bon dia Fantastic i meravellos. Per quan un altre W.Kennedy traduit pel senyor Ferran Rafols Gesa. Cordialment

 • ISBN 9788492663279
 • Última edición octubre, 2010
 • Páginas 432
 • Idioma Catalán
 • Formato 21,5x14
 • Precio22,95 €

William Kennedy

William Kennedy nació en 1928 en Albany, Nueva York. Después de graduarse en el Siena College de Loudonville, Nueva York, se dedicó al periodismo, primero como cronista deportivo en el Post Star de Glens Falls y, tras ser llamado a filas, en un (...)

Otros títulos de
William Kennedy
en Libros del Asteroide: